Chačapuri be mielių receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Chačapuri be mielių receptas

Chačapuri tešla gali būti bet kokia - su mielėmis, be mielių, iš sluoksniuotos tešlos. Jei pageidaujate chačapuri be mielių, į receptą geriau įtraukti rauginto pieno produktą. Geriausia, kad tai būtų matsoni. Juo prekiaujama daugelyje didžiųjų parduotuvių tinklų. Tačiau visai neblogai galima išsiversti ir su natūraliu jogurtu arba rūgpieniu. Taigi chačapuri su sūriu be raugo bus švelnesni. Iškepkite plokštainį orkaitėje ir patiekite jį karštą iš naujo.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
23 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri be mielių receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą.

Žingsnis 2

Chačapuri be mielių receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite jogurtą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Chačapuri be mielių receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Chačapuri be mielių receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 5

Chačapuri be mielių receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Gruzijoje nėra įprasta patiekalą užsisakyti ar patiekti tik sau, todėl geriau chačapuri supjaustyti į porcijinius trikampius ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, tačiau tuščios lėkštės pastatomos priešais svečius, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos