Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri be mielių receptas
Chačapuri tešla gali būti bet kokia - su mielėmis, be mielių, iš sluoksniuotos tešlos. Jei pageidaujate chačapuri be mielių, į receptą geriau įtraukti rauginto pieno produktą. Geriausia, kad tai būtų matsoni. Juo prekiaujama daugelyje didžiųjų parduotuvių tinklų. Tačiau visai neblogai galima išsiversti ir su natūraliu jogurtu arba rūgpieniu. Taigi chačapuri su sūriu be raugo bus švelnesni. Iškepkite plokštainį orkaitėje ir patiekite jį karštą iš naujo.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite jogurtą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Gruzijoje nėra įprasta patiekalą užsisakyti ar patiekti tik sau, todėl geriau chačapuri supjaustyti į porcijinius trikampius ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, tačiau tuščios lėkštės pastatomos priešais svečius, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.
Kategorijos