Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri duonos keptuvėje receptas
Jei nemėgstate minkyti tešlos, duonkepė tai padarys už jus. Norint patiekti chačapuri Adžarskio stiliumi, tereikia iškočioti tešlą ir sudėti įdarą. Duonkepėje kepami chačapuri išeina ne prastesni nei pagaminti rankomis. Svarbiausia laikytis recepto ir pirkti gerus produktus. Virtuvėje praleidžiamas laikas sutrumpėja iki minimumo.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite iš anksto arba suminkykite rankomis. Miltus persijokite per sietelį. Išimkite kočėlą. Nuplaukite prieskonines žoleles papuošimui.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite pieną į duonkepės formą. Suberkite cukrų ir druską. Supilkite augalinį aliejų. Supilkite miltus. Pačioje pabaigoje įmaišykite mieles. Nustatykite "tešlos minkymo" režimą. Priklausomai nuo duonos kepimo mašinos modelio, palaukite nuo 40 iki 90 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 4 dalis pagal chačapuri skaičių. Kiekvieną dalį iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Į kiekvieno sluoksnio vidurį dėkite tarkuoto sūrio. Užspauskite tešlos galus iš abiejų pusių, kad gautųsi laivelis. Laivelio kraštus suvyniokite į vidų (galite juos palikti tuščius arba užpildyti sūrio įdaru).
Žingsnis 4
Dėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Likus 5 minutėms iki įdaro paruošimo, į įdaro vidurį įmuškite 1 kiaušinį ir vėl pašaukite į orkaitę. Kai kiaušinio baltymas sutirštės, o trynys vis dar žalias, išimkite iš orkaitės ir ant įdaro uždėkite gabalėlį sviesto. Jei norite chačapurio paviršių patepti kiaušinio tryniu, padarykite tai likus 5 minutėms iki kepimo.
Žingsnis 5
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos