Publikavimo data: 2024-01-16
Chačapuri laiveliai su sūriu receptas
Manoma, kad į krantą išplaukusiems jūreiviams buvo patiekiami chačapuri laiveliai su sūriu. Receptas gimė Juodosios jūros pakrantėje, todėl norisi tikėti gražia legenda. Tai net ne plokštainiai, o beveik pyragėliai su įdaru iš sūrių mišinio, į kurį prieš patiekiant įdedamas žalias kiaušinis. Įdarą galite pasigaminti pagal savo skonį, bet dažniausiai jį sudaro Imeretijos sūris ir suluguni. Tai labai sotus ir skanus patiekalas. Chačapuri laivelius nesunku iškepti orkaitėje namuose, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto.
Žingsnis 1
Išdėliokite maistą taip, kaip norite. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Atšildykite sviestą, kad jis būtų minkštas. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite pieną į miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite abiejų rūšių sūrį, vieną kiaušinį ir išmaišykite. Įdaras turi būti gana tirštas.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 5 dalis. Kiekvieną jų plonai iškočiokite. Turėtumėte gauti gana didelius apskritimus arba ovalus. Į vidurį dėkite įdarą. Dantų krapštuku pabadykite perimetrą, kad išsiskirtų oras. Į vidurį paskleiskite apie 150 g įdaro. Užspauskite tešlos kraštus ir užspauskite, kad gautųsi laivelis. Užlenkite tešlos kraštus į vidų, kad matytųsi įdaras.
Žingsnis 5
Sudėkite khachapuri ant kepimo skardos ir dėkite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių. Likus 5 minutėms iki khachapuri kepimo pabaigos, įmuškite kiaušinį į įdarą ir pašaukite į orkaitę, kad baigtų kepti. Geriausia, jei kiaušinis būtų iškepęs taip, kad baltymas sutirštėtų, o trynys liktų žalias.
Žingsnis 6
Patiekite khachapuri. Išimkite laivelius iš orkaitės, ant kiaušinio uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Bakstelėkite tešlą pirštu - jei garsas bus prislopintas, vadinasi, ji gerai iškepė.
Žingsnis 7
Khačapuri laivelius įprasta valgyti rankomis, atlaužiant tešlos kraštelį, sumaišant įdarą su šiuo gabalėliu ir pamerkiant į jį trupinius. Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žalumynų. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.
Kategorijos