Chačapuri laiveliai su sūriu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas

Manoma, kad į krantą išplaukusiems jūreiviams buvo patiekiami chačapuri laiveliai su sūriu. Receptas gimė Juodosios jūros pakrantėje, todėl norisi tikėti gražia legenda. Tai net ne plokštainiai, o beveik pyragėliai su įdaru iš sūrių mišinio, į kurį prieš patiekiant įdedamas žalias kiaušinis. Įdarą galite pasigaminti pagal savo skonį, bet dažniausiai jį sudaro Imeretijos sūris ir suluguni. Tai labai sotus ir skanus patiekalas. Chačapuri laivelius nesunku iškepti orkaitėje namuose, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 1
Išdėliokite maistą taip, kaip norite. Sūrį sutarkuokite iš anksto. Atšildykite sviestą, kad jis būtų minkštas. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui. Persijokite miltus per sietelį. Nuplaukite žoleles.

Žingsnis 2

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite pieną į miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 30 minučių.

Žingsnis 3

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite abiejų rūšių sūrį, vieną kiaušinį ir išmaišykite. Įdaras turi būti gana tirštas.

Žingsnis 4

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 5 dalis. Kiekvieną jų plonai iškočiokite. Turėtumėte gauti gana didelius apskritimus arba ovalus. Į vidurį dėkite įdarą. Dantų krapštuku pabadykite perimetrą, kad išsiskirtų oras. Į vidurį paskleiskite apie 150 g įdaro. Užspauskite tešlos kraštus ir užspauskite, kad gautųsi laivelis. Užlenkite tešlos kraštus į vidų, kad matytųsi įdaras.

Žingsnis 5

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 5
Sudėkite khachapuri ant kepimo skardos ir dėkite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių. Likus 5 minutėms iki khachapuri kepimo pabaigos, įmuškite kiaušinį į įdarą ir pašaukite į orkaitę, kad baigtų kepti. Geriausia, jei kiaušinis būtų iškepęs taip, kad baltymas sutirštėtų, o trynys liktų žalias.

Žingsnis 6

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 6
Patiekite khachapuri. Išimkite laivelius iš orkaitės, ant kiaušinio uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Bakstelėkite tešlą pirštu - jei garsas bus prislopintas, vadinasi, ji gerai iškepė.

Žingsnis 7

Chačapuri laiveliai su sūriu receptas Žingsnis 7
Khačapuri laivelius įprasta valgyti rankomis, atlaužiant tešlos kraštelį, sumaišant įdarą su šiuo gabalėliu ir pamerkiant į jį trupinius. Kaukazietiškoje virtuvėje visada daug žalumynų. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros yra būtinos! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos