Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas

Daugelis žmonių mano, kad Mingrelio chačapuri gali varžytis dėl gardžiausio titulo. Jis nesiskiria nuo Imeretijos kepinio paruošimu ir tešla, tačiau tikrasis Mingrelio chačapuri ant viršaus dar apibarstomas sūriu. Ir kuo daugiau sūrio - tuo skaniau. Namuose į receptą galite pridėti bet kokių ingredientų, kokių tik norite. Pavyzdžiui, į faršą įpjaustyti žalumynų. Tai nesugadins recepto. Priešingai, gruzinų virtuvėje labai mėgstami žalumynai, ypač kalendra, ir jų dažnai dedama į įvairių patiekalų įdarus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.

Žingsnis 2

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 3

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 5

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 4 lygias dalis (viena dalimi apibarstysite chačapuri viršų). Įdarą suvyniokite į tešlą ir užriškite ant viršaus. Uždenkite jį rankomis, apverskite ir šiek tiek paminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

Žingsnis 6

Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 220 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar lavašu, užkandžiai su duona ar lavašu, sluoksniuotos tešlos pyragas, paprasta, yra bendrų alergenų, užkandžiai, sezonas žalumynų, sezonas serbentų, sezonas česnakų, khachapuri, receptų rinkinys, khachapuri su sūriu, khachapuri su kiaušiniu, užkandžiai su česnakais

Kategorijos