Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri Mingrelio stiliumi receptas
Daugelis žmonių mano, kad Mingrelio chačapuri gali varžytis dėl gardžiausio titulo. Jis nesiskiria nuo Imeretijos kepinio paruošimu ir tešla, tačiau tikrasis Mingrelio chačapuri ant viršaus dar apibarstomas sūriu. Ir kuo daugiau sūrio - tuo skaniau. Namuose į receptą galite pridėti bet kokių ingredientų, kokių tik norite. Pavyzdžiui, į faršą įpjaustyti žalumynų. Tai nesugadins recepto. Priešingai, gruzinų virtuvėje labai mėgstami žalumynai, ypač kalendra, ir jų dažnai dedama į įvairių patiekalų įdarus.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 4 lygias dalis (viena dalimi apibarstysite chačapuri viršų). Įdarą suvyniokite į tešlą ir užriškite ant viršaus. Uždenkite jį rankomis, apverskite ir šiek tiek paminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 220 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos