Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri pita duona su varške receptas
Vienas paprasčiausių chačapuri receptų - chačapuri iš pitos duonos. Šiam būdui nereikia iš anksto ruošti tešlos. Plono lavašo galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Ir greitai orkaitėje iškepkite gardžius chačapuri, kuriuos nebus gėda patiekti net svečiams. Jei norite, sūrį įdare galite pakeisti varške arba juos sumaišyti. Galite rinktis bet kokį sūrį. Svarbiausia, kad jis gerai išsilydytų. Paprastai perkamas gruziniškas suluguni. Kuo riebesnis varškės sūris, tuo skanesni bus pita chačapuri su varške.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Sūrį iš anksto sutarkuokite stambia tarka. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Paruoškite dubenį įdarui. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį ir varškę.
Žingsnis 3
Į formą įdėkite vieną pitą. Neišskleiskite jos vienu sluoksniu. Palikite 2 ar 3 sluoksnius, išskleiskite ją taip, kad ji kuo daugiau gulėtų kampuose ir apsaugotų šonus. Kraštai turi būti pakankamai ilgi, nes vėliau jie turėtų visiškai uždengti įdarą.
Žingsnis 4
Išdėliokite įdarą. Paskirstykite jį ant dugno, uždenkite pitos kraštus ir šiek tiek prispauskite. Ant viršaus galite pabarstyti šiek tiek sūrio. Kepant susidarys graži plutelė.
Žingsnis 5
Pašaukite chačapuri su pitos duona į įkaitintą 200 °C orkaitę 15 minučių.
Kategorijos