Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su Adygėjos sūriu receptas
Chačapuri paprastai gaminamas su suluguni, Imeretijos sūriu arba jų mišiniu. Tačiau tinkamo Imeretijos sūrio tikriausiai galima įsigyti tik pačioje Gruzijos Imeretijoje. Todėl Imeretijos sūrį dažnai keičiame Adygėjos sūriu. Tešla gali būti gaminama bet kokiu būdu. Siūlome mielinės tešlos receptą.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvieno iš jų vidurį sudėkite įdarą, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Uždenkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Patiekite chačapuri su Adygėjaus sūriu ir papuoškite patiekalą petražolėmis, krapais ir kalendromis.Gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijomis trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nededami jokie įrankiai, bet tuščios lėkštės pastatomos priešais svečius, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.
Kategorijos