Chačapuri su bulvėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Chačapuri su bulvėmis receptas

Tradiciškai chačapuri yra sūriu įdaryta sluoksniuota tešla. Tačiau yra daugybė paruošimo variantų. Khačapuri galima gaminti su bulvėmis, išbraukti sūrį iš recepto arba palikti jo įdarą. Jei khachapuri kepsite su bulvėmis keptuvėje, jų skonis bus labai panašus į bulvių pyragų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą ir trintuvą. Nulupkite bulves ir virkite, kol suminkštės. Išimkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi.

Žingsnis 2

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 3

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Į virtas bulves sudėkite sviestą, pusę puodelio pieno, druskos ir pipirų ir sutrinkite jas iki tyrės.

Žingsnis 4

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 4
Kai tešla pakils, padalykite ją į lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm storio apvalius pyragėlius.

Žingsnis 5

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį įdėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 6

Chačapuri su bulvėmis receptas Žingsnis 6
Sudėkite khachapuri į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite į lėkštę ir patepkite gabalėliu sviesto. khachapuri patiekite su bet kokiais padažais. Galite nusipirkti tkemali, sacebeli arba česnakinį padažą. Prie chačapuri tinka ir įprasta grietinė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos