Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su bulvėmis receptas
Tradiciškai chačapuri yra sūriu įdaryta sluoksniuota tešla. Tačiau yra daugybė paruošimo variantų. Khačapuri galima gaminti su bulvėmis, išbraukti sūrį iš recepto arba palikti jo įdarą. Jei khachapuri kepsite su bulvėmis keptuvėje, jų skonis bus labai panašus į bulvių pyragų.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą ir trintuvą. Nulupkite bulves ir virkite, kol suminkštės. Išimkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Į virtas bulves sudėkite sviestą, pusę puodelio pieno, druskos ir pipirų ir sutrinkite jas iki tyrės.
Žingsnis 4
Kai tešla pakils, padalykite ją į lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm storio apvalius pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį įdėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 6
Sudėkite khachapuri į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite į lėkštę ir patepkite gabalėliu sviesto. khachapuri patiekite su bet kokiais padažais. Galite nusipirkti tkemali, sacebeli arba česnakinį padažą. Prie chačapuri tinka ir įprasta grietinė.
Kategorijos