Chačapuri su mielėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Chačapuri su mielėmis receptas

Visi gruzinai sutinka, kad tikrą chačapuri gali pagaminti tik virėjas, kuris gamina su meile. Tačiau diskusijos dėl ingredientų niekada nesibaigia. Vieni mano, kad chačapuri galima virti tik ant matsoni (kaukazietiško rauginto pieno gėrimo), kiti - kad ant pieno, o treti - kad ant mielių. Kiekviena tešla yra savaip skani. Pateikiame raugintų chačapuri su sūriu receptą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Iš anksto sutarkuokite "Adygea" sūrį. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Jei lydytas sūris gana kietas, sutarkuokite ir jį. Sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus ir persijokite juos per sietelį. Pasiruoškite gilų dubenį tešlai, taip pat dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.

Žingsnis 2

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų mišinio. Likusių miltų prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltų mišinį. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 3

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite "Adygeya" ir lydytą sūrį iki vientisos masės. Jei lydytas sūris kietas, sutarkuokite jį smulkia tarka. Jei jis kietas, tiesiog sumaišykite jį su adygėjos sūriu.

Žingsnis 4

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 5

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais juodaisiais pipirais.

Žingsnis 6

Chačapuri su mielėmis receptas Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą 180 °C orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos