Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su mielėmis receptas
Visi gruzinai sutinka, kad tikrą chačapuri gali pagaminti tik virėjas, kuris gamina su meile. Tačiau diskusijos dėl ingredientų niekada nesibaigia. Vieni mano, kad chačapuri galima virti tik ant matsoni (kaukazietiško rauginto pieno gėrimo), kiti - kad ant pieno, o treti - kad ant mielių. Kiekviena tešla yra savaip skani. Pateikiame raugintų chačapuri su sūriu receptą.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Iš anksto sutarkuokite "Adygea" sūrį. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Jei lydytas sūris gana kietas, sutarkuokite ir jį. Sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus ir persijokite juos per sietelį. Pasiruoškite gilų dubenį tešlai, taip pat dubenį įdarui, pasiimkite kočėlą. Nuplaukite žoleles patiekalui papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų mišinio. Likusių miltų prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltų mišinį. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite "Adygeya" ir lydytą sūrį iki vientisos masės. Jei lydytas sūris kietas, sutarkuokite jį smulkia tarka. Jei jis kietas, tiesiog sumaišykite jį su adygėjos sūriu.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą 180 °C orkaitę.
Kategorijos