Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su suluguni keptuvėje receptas
"Suluguni" yra bene garsiausias gruziniškas sūris ir vienas mėgstamiausių mūsų sūrių. Jo nesunku nusipirkti parduotuvėse. Labai lengva keptuvėje paruošti chačapuri su suluguni. Su šiuo receptu gali susidoroti net pradedantis virėjas. Kad keptuvėje kepami chačapuri su sūriu suluguni būtų kuo skanesni, gaminkite juos su kefyru - tokiu atveju tešla bus labai minkšta.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius plokščius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą, suimdami ją į viršų. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 5
Sudėkite khachapuri su suluguni į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 6
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Tai vienas iš gruzinų virtuvės pagrindų. gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl chačapuri geriau supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri įprasta valgyti rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, bet priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.
Kategorijos