Publikavimo data: 2024-02-04
Chačapuri su sūriu receptas
Gruzinų kalba "khacha" reiškia varškę, o "puri" - duoną. Tai legendinio patiekalo, kurį galite išsikepti namuose pagal mūsų paprastą tikro chačapurio receptą, sudėtis. Svarbu gerai išminkyti tešlą ir leisti jai "pailsėti", kad būtų kuo elastingesnė ir lankstesnė.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: ištirpinkite sviestą. Sumaišykite kefyrą ir grietinę, suberkite druską, cukrų ir raugą. Gerai išmaišykite, tada supilkite ištirpintą sviestą. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: smulkiai sutarkuokite sūrį, sudėkite suminkštintą sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 4 dalis. Paimkite vieną ir ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus suformuokite plokščią duoną.
Žingsnis 6
Šaukštu dėkite ¼ įdaro į duonos plokštainio vidurį, kraštus suimkite, kad susidarytų "maišelis", suspauskite ir pašalinkite tešlos perteklių.
Žingsnis 7
Sudėkite khachapuri ant įkaitintos sausos keptuvės, uždenkite dangčiu ir kepkite kelias minutes ant vidutinės ugnies. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite šiek tiek ilgiau, bet be dangčio. Išimkite khachapuri iš keptuvės. Taip pat iškepkite ir kitas plokštainio duoneles.
Žingsnis 8
Patiekite khachapuri karštus, iškart aptepdami sviestu.
Kategorijos