Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su varške ir žolelėmis receptas
Keptuvėje kepamas chačapuris su varške ir žolelėmis yra puikus pasirinkimas, jei turite labai mažai laiko gaminti ir norite patiekti sočius pusryčius. Šis receptas bus dar skanesnis su sūriu. Rinkitės suluguni - nesuklysite! Tačiau jei norite, galite rinktis bet kokį sūrį, kuris gerai išsilydo. Būtinai įdėkite kalendros: ji suteiks plokštainiams tikro gruziniško skonio. Chačapuri keptuvėje su varškės sūriu ir žolelėmis gaunasi labai skanu!
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Paruoškite gilų dubenį tešlai. Nuplaukite žoleles ir smulkiai sukapokite. Išimkite keptuvę su dangčiu ir patepkite ją aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje išplakite kiaušinį su druska ir pipirais. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Sudėkite varškę ir sūrį, gerai išmaišykite. Supilkite žoleles ir taip pat išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite miltus. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti tiršta ir nenubėgti nuo šaukšto. Jei reikia, tirštumą reguliuokite miltais.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Tolygiai paskirstykite tešlą keptuvėje, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį sudėkite į lėkštę ir patepkite gabalėliu sviesto. Tai gali būti tkemali, sacebeli, česnakinis arba sūrio. Taip pat galima patiekti su grietine.
Kategorijos