Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su varške keptuvėje receptas
Tradiciškai chačapuri gaminamas su sūriu. Gruzinų kalba chačapuri reiškia "duona su varške", todėl varškė yra "tinkamas" įdaras. Tačiau su sūriu šis receptas išeis dar skanesnis. Chačapuri su varške keptuvėje - puikus variantas, jei kepimui liko labai mažai laiko. Be to, kefyro pagrindu galite paruošti tešlą be mielių. Tada chačapuri taip pat pravers. Skonio požiūriu chačapuri su kefyru ir varške praktiškai nesiskiria nuo kitų.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį, galite rankomis sutrupinti Adygean sūrį. Pasiruoškite gilų dubenį tešlai ir įdarui, o tešlai - kočėlą. Išimkite keptuvę su dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir sodą. Miltuose padarykite duobutę ir supilkite kefyrą. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite ant stalo 30 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, sumaišykite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, "Adygea" sūrį ir suluguni. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Apkepkite khachapuri. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio apskritimą. Į vidurį dėkite įdarą. Tešlos kraštus užlenkite iki viršaus ir sandariai užspauskite. Apverskite šį "maišelį" siūle žemyn ir labai atsargiai išvyniokite. Padėkite tešlą ant sausos keptuvės, subadykite ją šakute, kad neišsipūstų. Kepkite iš abiejų pusių 2-3 minutes po dangčiu.
Žingsnis 5
Paruoštą plokštainį dėkite į lėkštę ir aptepkite gabalėliu sviesto.Khačapuri galite gardinti bet kokiais padažais pagal skonį. Tai gali būti tkemali, sacebeli, česnakinis arba sūrio padažas. Taip pat galima patiekti su grietine.
Kategorijos