Chačapuri su varške receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Chačapuri su varške receptas

Chačapuri įdarą nebūtinai sudaro sūris. Pats patiekalo pavadinimas yra dviejų gruziniškų žodžių junginys: "khacho" (varškė) ir "puri" (duona). Todėl šio patiekalo ruošimą galima paįvairinti į receptą įtraukiant varškės. Naminis chačapuri su varške tinka tiek karštas, tiek šaltas. Jį galima pasiimti su savimi į kelionę arba į darbą. Juolab kad chačapuri su varške lengva paruošti orkaitėje. Varškės sūrį galite rinktis bet kokį pagal savo skonį. Kuo ji riebesnė, tuo skanesnė.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite prieskonines žoleles papuošimui.

Žingsnis 2

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 3

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, sviestą ir druską. Palikite ant stalo.

Žingsnis 4

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 5

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.

Žingsnis 6

Chačapuri su varške receptas Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 20 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Jei norite khachapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 min. iki kepimo. Paruoštą khachapuri visada patepkite sviestu vos tik išėmę iš orkaitės. Dėl to tešla tampa minkštesnė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos