Publikavimo data: 2024-01-16
Chačapuri su varške receptas
Chačapuri įdarą nebūtinai sudaro sūris. Pats patiekalo pavadinimas yra dviejų gruziniškų žodžių junginys: "khacho" (varškė) ir "puri" (duona). Todėl šio patiekalo ruošimą galima paįvairinti į receptą įtraukiant varškės. Naminis chačapuri su varške tinka tiek karštas, tiek šaltas. Jį galima pasiimti su savimi į kelionę arba į darbą. Juolab kad chačapuri su varške lengva paruošti orkaitėje. Varškės sūrį galite rinktis bet kokį pagal savo skonį. Kuo ji riebesnė, tuo skanesnė.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą. Nuplaukite prieskonines žoleles papuošimui.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, sviestą ir druską. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 20 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Jei norite khachapuri paviršių patepti kiaušinio tryniu, tai padarykite likus 5 min. iki kepimo. Paruoštą khachapuri visada patepkite sviestu vos tik išėmę iš orkaitės. Dėl to tešla tampa minkštesnė.
Kategorijos