Publikavimo data: 2024-01-17
Chačapuri su žolelėmis receptas
Ant bet kurio kaukaziečių stalo visada yra daug žalumynų. Gruzinai į maistą taip pat mėgsta dėti žolelių. Ypač kalendros. Nepaisant to, kad klasikiniuose kai kurių patiekalų receptuose žolelių į įdarą neįtraukiama, jie tokiu būdu dažnai paįvairinami. Chačapuri su žolelėmis būna skanesni. Užtenka į tešlą arba įdarą įdėti porą šakelių. Chačapuri su sūriu ir žolelėmis galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje. Taip pat galite rinktis bet kokį sūrį. Svarbiausia, kad jis gerai išsilydytų. Paprastai pasirenkamas "Suluguni".
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį (pagal skonį bet kokį sūrį, kuris gerai išsilydo). Persijokite miltus per sietelį. Pasiruoškite gilų dubenį ir keptuvę su dangčiu. Išsitraukite mikserį, jei nemėgstate produktų maišyti rankomis. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos (jei sūris sūrus, papildomai druskos nereikia), išmaišykite. Supilkite sūrį ir žoleles, išmaišykite iki vientisos masės. Nedidelėmis porcijomis, maišydami, supilkite miltus. Išmaišę turėtumėte gauti tirštą vientisą masę.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite į lėkštę ir patepkite gabalėliu sviesto.Kad paįvairintumėte chačapuri skonį, galite patiekti bet kokį padažą: česnakinį, pomidorų, sacebeli.
Kategorijos