Publikavimo data: 2024-06-23
Chakhokhbili su baklažanais
Čachokbili iš pradžių buvo patiekalas iš mėsos, paukštienos arba žuvies. Pagrindinis ingredientas iš pradžių buvo kepamas, o paskui troškinamas su actu ir svogūnais. Dabar pomidorai patiekalui suteikia rūgštelės, o actas gaminant šį patiekalą naudojamas vis rečiau. Kartais chakhokhbili gaminamas su bulvėmis: tai patogu ir racionalu. Patiekalas gaunasi sotesnis, o bulvės šiek tiek susilpnina rūgštumą ir aštrumą. Vietoj bulvių galima dėti baklažanų. Tuomet patiekale bus daug ląstelienos, naudingos organizmui.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat galite ją supjaustyti pailgomis riekelėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite vištieną į įkaitintą keptuvę ir kepkite 5-6 minutes, kol ji taps auksinė, retkarčiais pamaišydami, kad vištienos gabaliukai apskrustų iš visų pusių.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Galite smulkinti virtuviniu kombainu. Pašalinkite žalius baklažano lapus ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 4
Į vištieną sudėkite paruoštas daržoves ir kepkite dar 5 minutes. Tada uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Paruoštą patiekalą pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos