Publikavimo data: 2024-06-15
Chakhokhbili su itališkomis žolelėmis
Chakhokhbili yra senovinis tradicinės gruzinų virtuvės patiekalas. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš fazano mėsos. Tačiau laikui bėgant pagal čakhokhbili receptą imta gaminti ir paukštieną. Dėl to patiekalas tapo prieinamesnis ir labai populiarus namų virtuvėje. Pagal mūsų receptą vištiena mirkoma daržovių ir prieskonių aromatuose, todėl tampa nepaprastai minkšta ir kvapni.
Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė apipjaustykite. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite vištieną. Kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su mėsa ir kepkite kartu 5 minutes. Svogūnai turi tapti skaidrūs.
Žingsnis 3
Paruoštus pomidorus perpjaukite per pusę, tada kiekvieną jų supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į puodą, užvirinkite ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį ir virkite pusvalandį. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite prieskonius, druską ir smulkintą česnaką.
Kategorijos