Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis

Chakhokhbili ypatumas tas, kad vištiena iš anksto kepama. Patiekalas pasižymi specifiniu aštriu ir aštriu skoniu, tačiau tai yra patiekalo išskirtinumas. Ketaus keptuvėje kepamų burnoje tirpstančių vištienos blauzdų receptas nepaliks abejingų. Dėl ketaus keptuvės mėsa ir daržovės iškepa daug greičiau ir nepraranda savo naudingųjų savybių. Tačiau pagrindinė skaniai iškeptų šakočbili paslaptis - sandariai uždarytas keptuvės dangtis.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis Žingsnis 1
Nuplautus ir nuvalytus vištienos blauzdelės perkelkite į gilų dubenį, mėsą gerai pabarstykite pipirais, druska, ciberžole ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį, viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - pusžiedžiais. Susmulkintas daržoves sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi, kepkite, kol daržovės suminkštės ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis Žingsnis 3
Marinuotas vištienos blauzdas sudėkite ant kepintų svogūnų ir morkų. Kepkite blauzdas iš abiejų pusių apie 7-9 minutes.

Žingsnis 4

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite pomidorų kečupą (arba pomidorų pastą) su majonezu ir vandeniu ir užpilkite paruoštą pomidorų padažą ant mėsos.

Žingsnis 5

Chakhokhbili su švelniais vištienos blauzdelėmis Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite blauzdas, kiekvieną kartą vieną kartą apversdami, troškinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių.

Žingsnis 6

Paruoštą vištienos blauzdelių patiekalą pabarstykite smulkintais šviežiais žalumynais, jei norite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos