Publikavimo data: 2024-06-16
Chakhokhbili su vištienos blauzdelėmis
Vištienos blauzdelės yra sultingiausios ir aromatingiausios vištienos dalys. Yra neįtikėtinai daug receptų iš vištienos blauzdų, o jų ruošimas užims mažiausiai laiko. Visi patiekalai, pagaminti iš šios vištienos dalies, būna sveiki ir maistingi. Siūlome jums pasigaminti nacionalinį gruzinų patiekalą - chakhokhbili su vištienos blauzdelėmis. Toks ryškus, sotus ir aromatingas patiekalas bus puikūs pietūs ar vakarienė visai šeimai. Vištienos blauzdelės bus neįtikėtinai sultingos ir skanios dėl daržovių, kurios suteikia daug sulčių. Patiekite chakhokhbili su mėgstamu garnyru pagal skonį arba daržovių salotomis. Paruoškite vištienos šlauneles pagal šį receptą ir mėgaukitės jų skoniu!
Žingsnis 1
Nuplautas vištienos blauzdas sudėkite į gilų dubenį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ciberžole (arba mėgstamais prieskoniais pagal skonį). Vištienos blauzdas gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės, reguliariai maišydami.
Žingsnis 5
Perkelkite vištienos blauzdas į troškintus svogūnus ir morkas. Kepkite marinuotas vištienos blauzdas iš abiejų pusių apie 7 minutes.
Žingsnis 6
Pomidorų padažui sumaišykite pomidorų kečupą (arba pomidorų padažą), majonezą ir vandenį. Padažą supilkite ant vištienos blauzdų. Keptuvę sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite vištienos blauzdas, porą kartų jas apversdami. Troškinkite apie 30-40 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos