Publikavimo data: 2024-06-16
Chakhokhbili su vištienos šlaunelėmis
Chakhokhbili - tai paukštienos troškinys, nacionalinis gruzinų patiekalas. Iš pradžių čachochbili buvo gaminamas iš fazano mėsos, tačiau šiandien šis patiekalas gali būti gaminamas iš bet kokios paukštienos, o geriausiai - iš naminės vištienos. Čachochbili gaminamas iš paukštienos filė gabalėlių, troškintų su pomidorais, prieskoniais ir česnakais. Vištienos šlaunelės su bulvėmis - labai paprastas ir nepaprastai skanus patiekalas. Šis patiekalas paruošiamas greitai ir nereikalauja rimto pasiruošimo, tinka įprastiems šeimos pietums, šventiniam stalui ar tiesiog pasisėdėjimui su draugais.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, pagal pageidavimą pabarstykite prieskoniais. Kepkite šlauneles įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į kepamą mėsą sudėkite smulkintas daržoves, svogūnus ir morkas. Viską kartu troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Supjaustykite pomidorus ir paprikas kubeliais ir sudėkite juos į keptuvę kartu su mėsa, svogūnais ir morkomis. Viską kartu troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Nuluptas bulves supjaustykite storais pusapvaliais griežinėliais. Sudėkite supjaustytas bulves į keptuvę su mėsa, druska ir pipirais. Įpilkite 200 ml vandens. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir virkite 40 minučių.
Kategorijos