Publikavimo data: 2024-02-04
Harcio su vištiena receptas
Paprastai kharcho gaminamas su jautienos sultiniu. Tačiau mes nusprendėme sulaužyti taisykles ir pagaminti kiek kitokį, bet ne mažiau skanų patiekalą. Vištienos pagrindo kharcho bus dietiškesnis, tačiau skonio požiūriu tai vis tiek bus ta pati garsioji gruziniška sriuba, kurią nesunkiai pasigaminsite namuose.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Susmulkinkite vieną svogūną, česnaką ir petražolės šaknį. Ryžius nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Į puodą su vandeniu sudėkite vištienos šlauneles, pridėkite į dvi dalis supjaustytą morką ir svogūną. Užvirus virkite dvi valandas.
Žingsnis 3
Kad sultinys būtų gražus, jį perkoškite, prieš tai išimdami mėsą. Tada į sultinį sudėkite ryžius ir virkite 10 minučių. Mėsą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Susmulkintą svogūną, petražolės šaknį ir česnaką apkepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Tai užtruks maždaug 7 minutes.
Žingsnis 5
Į puodą sudėkite tkemali, apynius, kalendras ir keptas daržoves. Pasūdykite, įdėkite lauro lapą. Galite naudoti maltus pipirus arba žirnelius. Sriubą virkite dar 10 minučių.
Kategorijos