Publikavimo data: 2024-03-31
Charčo su riešutais Mingrelio stiliumi
Tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas - charcho su riešutais Mingrelio stiliumi. Nesudėtingai pagaminamas, šis patiekalas taps pagrindine vakarienės stalo puošmena. Sultinga kiauliena, paruošta su klasikinėmis daržovėmis - pomidorais, svogūnais ir česnakais - nepaliks abejingų ir alkanų. Adžika, pomidorų pasta ir aštrus raudonasis pipiras suteiks patiekalui būdingo aštrumo ir ryškaus įsimintino skonio.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais, o česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite aštriąsias paprikas griežinėliais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite riešutus.
Žingsnis 6
Paimkite puodą, pripilkite į jį vandens ir sudėkite į jį verdamus pomidorus, prieš tai padarydami ant jų įpjovas. Tai daroma tam, kad vėliau nuo pomidorų būtų pašalinta odelė.
Žingsnis 7
Nuo virtų pomidorų nulupkite odelę.
Žingsnis 8
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 9
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir apkepkite mėsą.
Žingsnis 10
Sudėkite sviestą.
Žingsnis 11
Sudėkite smulkintus svogūnus.
Žingsnis 12
Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus.
Žingsnis 13
Sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas.
Žingsnis 14
Užpilkite puodo turinį verdančiu vandeniu.
Žingsnis 15
Sudėkite pomidorų pastą, adžiką, aitriąją papriką ir miltus.
Žingsnis 16
Viską išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir juodųjų pipirų. Išvirkite ryžius ir sudėkite juos į keptą kiaulieną bei daržoves.
Žingsnis 17
Padėkite kharcho į lėkštę ir papuoškite nesmulkintais riešutais bei žolelėmis.
Kategorijos