Publikavimo data: 2024-06-15
Chateaubriand kepsnys su grybų ir pipirų padažu
Prie šio kepsnio labai tinka grybų ir pipirų padažas. Tai įsimintinas, skanus ir sotus patiekalas. Kepkite mėsą, kol ji iškeps pagal jūsų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Susmulkinkite askaloninius česnakus ir plonais griežinėliais supjaustykite grybus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 2
Įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir sudėkite visus grybus. Leiskite jiems paruduoti ir pagal skonį įberkite žaliųjų marinuotų pipirų ir čiobrelių. Virkite, kol išgaruos visa grybų drėgmė. Supilkite sultinį ir alkoholį.
Žingsnis 3
Kai skystis išgaruos, supilkite grietinėlę ir sumažinkite ugnį. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Grietinėlę šiek tiek pakaitinkite, kad padažas "susigertų".
Žingsnis 4
Apvoliokite Chateaubriand kepsnį druskoje ir 20 g sviesto (jei reikia, suformuokite mėsą virvele). Įkaitinkite storasienę keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus, siųskite mėsą į keptuvę ir apkepkite ją iš abiejų pusių. Tada į keptuvę suberkite čiobrelius, smulkintą česnaką ir likusį aliejų. Kepkite kepsnį iš likusių pusių, apšlakstydami aliejumi. Kai kepsnys iš visų pusių bus auksinės spalvos, baigkite kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Leiskite kepsniui kelias minutes pailsėti, tada perpjaukite jį pusiau.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite grybų padažą ir du mėsos gabalėlius, papuoškite žaliaisiais pipirais.
Kategorijos