Chipsai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Chipsai receptas

Anglakalbėse šalyse traškučiai paprastai vadinami "prancūziškomis bulvytėmis" arba "prancūziško stiliaus bulvėmis". Tačiau tai nereiškia, kad garsieji traškūs gabalėliai atsirado Prancūzijoje. Jų tėvynė yra Belgija, kur tokios bulvės vadinamos "frit". Iš pradžių taip buvo kepama žuvis: ji buvo supjaustoma plonais griežinėliais ir kepama aliejuje. Vėliau tą patį pabandyta padaryti ir su bulvėmis - ir tai visiškai atitiko beveik viso pasaulio žmonių skonį!
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chipsai receptas Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio batonais, tada kelis kartus nuplaukite po šaltu vandeniu ir 1 valandą pamirkykite, kad nuo batonų paviršiaus pasišalintų krakmolas. Paruoškite keptuvę arba gilią keptuvę.

Žingsnis 2

Chipsai receptas Žingsnis 2
Gerai nusausinkite bulves popieriniais rankšluosčiais.

Žingsnis 3

Chipsai receptas Žingsnis 3
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 150 °C temperatūros ir kepkite bulves 5 minutes, tada išimkite jas iš aliejaus ir atvėsinkite.

Žingsnis 4

Chipsai receptas Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 °C ir kepkite bulves, kol jos taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Chipsai receptas Žingsnis 5
Virtas bulves pasūdykite ir patiekite.Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus, bulves nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos