Publikavimo data: 2024-02-04
Chipsai receptas
Anglakalbėse šalyse traškučiai paprastai vadinami "prancūziškomis bulvytėmis" arba "prancūziško stiliaus bulvėmis". Tačiau tai nereiškia, kad garsieji traškūs gabalėliai atsirado Prancūzijoje. Jų tėvynė yra Belgija, kur tokios bulvės vadinamos "frit". Iš pradžių taip buvo kepama žuvis: ji buvo supjaustoma plonais griežinėliais ir kepama aliejuje. Vėliau tą patį pabandyta padaryti ir su bulvėmis - ir tai visiškai atitiko beveik viso pasaulio žmonių skonį!
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio batonais, tada kelis kartus nuplaukite po šaltu vandeniu ir 1 valandą pamirkykite, kad nuo batonų paviršiaus pasišalintų krakmolas. Paruoškite keptuvę arba gilią keptuvę.
Žingsnis 2
Gerai nusausinkite bulves popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 150 °C temperatūros ir kepkite bulves 5 minutes, tada išimkite jas iš aliejaus ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 °C ir kepkite bulves, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Virtas bulves pasūdykite ir patiekite.Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus, bulves nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Kategorijos