Publikavimo data: 2024-06-15
Cidonijos su malta vištiena
Paprastas ir greitas patiekalas, kuriam nereikia jokių papildomų priedų, gaminamas iš šviežių svarainių vaisių ir švelnios vištienos maltos mėsos. Kietus ir stiprius svarainius kaip tik tinka išimti iš jų rauginto minkštimo ir pakeisti iš anksto pakepinta malta mėsa su svogūnais ir prieskoniais. Orkaitėje po rudu tarkuoto sūrio plutele keptas įdarytas svarainis daugeliui patiks dėl savo neįprasto skonio ir įspūdingos išvaizdos.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite maltą mėsą, druską, pipirus, suberkite bazilikus ir, maišydami mentele bei išsklaidydami gumulėlius, kepkite 4-5 min. Sudėkite svogūną ir česnaką, išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Viduje esančias svarainių puseles patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Į kiekvieną puselę įdėkite maltos vištienos su svogūnais ir česnakais įdaro. Kiekvieną porciją apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite ant kepimo skardos ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos