Publikavimo data: 2025-08-18
Čilė su mėsa
Chilli con carne yra meksikietiškas patiekalas. Jis aštrus, deginantis. Mūsų skrandžiai ne visada priima tokį skonį, tačiau niekas netrukdo aštrumą reguliuoti pagal savo norą ir gauti gardų mėsos padažą su pupelėmis ir pomidorais. Jis ryškus, kvapnus, sotus, skanus, nuostabus ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip priedas prie ryžių, bulvių ar tiesiog prie karštos plokštainio duonos ar pitos.
Žingsnis 1
Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, mentele sutrinkite visus maltos mėsos gumulėlius ir kepkite kartu su svogūnais, kol išgaruos skystis. Sudėkite pomidorus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Įpilkite vandens, džiovintų žolelių ir aitriosios paprikos. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite 30-40 minučių, jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 4
Sudėkite pupeles, pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki virimo sudėkite smulkintus krapus ir tarkuotą česnaką. Išmaišykite.
Kategorijos