Publikavimo data: 2024-06-15
Čiobrelių pjaustymas
Džiovinti čiobreliai patiekalams suteikia nepaprastą aromatą ir gilų, sodrų skonį, ypač mėsai. Kotletams rinkitės šviežią kiaulieną - tai gali būti nugarinė, nugarinė arba sprandinė. Kad prieskoniai geriau įsigertų, juos reikia gerai įtrinti į mėsą. O kepant į keptuvę su kotletu galima papildomai įdėti džiovintų čiobrelių šakelių ir susmulkintų česnako skiltelių.
Žingsnis 1
Mėsą apskrudinkite ir pagardinkite prieskoniais. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ant lentos ir plaktuku iš abiejų pusių apskrudinkite kiekvieną gabalėlį. Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, įberkite džiovintų čiobrelių ir įtrinkite juos į ląstelieną, kad kiauliena sugertų prieskonius.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus su čiobreliais. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite ją ir supilkite alyvuogių aliejų. Atsargiai sudėkite kotletus, apdėliokite juos džiovintomis čiobrelių šakelėmis ir smulkintomis česnako skiltelėmis. Kepkite mėsą ant didelės ugnies po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, nuolat lašindami kotletus aliejumi iš keptuvės. Tada nuimkite mėsą nuo ugnies, išimkite čiobrelių šakeles ir atidėkite į šalį papuošimui.
Kategorijos