Publikavimo data: 2024-02-04
Čiuvašų šurpa receptas
Čuvašijos gyventojams šurpė yra patiekalas, gaminamas ypatingomis progomis. Anksčiau čiuvašų šurpė buvo gaminama per maldas, aukojimus ir vestuves. Sriuba gaminama iš šalutinių produktų, t. y. naminių gyvulių vidurių: plaučių, kepenų, inkstų ir širdies. Griežto recepto nėra, svarbiausia - stiprus, tirštas sultinys.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite subproduktus. Nulupkite česnaką ir supjaustykite griežinėliais. Žoleles nuplaukite, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį. Į didelį puodą sudėkite jautieną ir širdį, supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sultinį nusunkite.
Žingsnis 3
Toliau virkite sultinį. Pripilkite puodą šviežio vandens ir toliau virkite apie 60 minučių. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos sudėkite kiaulienos kepenis ir plaučius. Pagardinkite druska ir įberkite pipirų grūdelių. Pasibaigus virimo laikui išimkite mėsą ir subproduktus, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį palikite.
Žingsnis 4
Baigkite virti sriubą. Grįžkite sultinį į puodą ir užvirkite. Kai užvirs, sudėkite česnaką, perlines kruopas ir lauro lapą. Virkite, kol suminkštės, apie 30 minučių. Likus minutei iki virimo pabaigos sudėkite smulkintus subproduktus ir mėsą, išimkite lauro lapą.
Žingsnis 5
Pabarstykite čuvašiško stiliaus šurpę smulkintomis žolelėmis ir patiekite giliose molinėse lėkštėse.
Kategorijos