Čiuvašų šurpa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Čiuvašų šurpa receptas

Čuvašijos gyventojams šurpė yra patiekalas, gaminamas ypatingomis progomis. Anksčiau čiuvašų šurpė buvo gaminama per maldas, aukojimus ir vestuves. Sriuba gaminama iš šalutinių produktų, t. y. naminių gyvulių vidurių: plaučių, kepenų, inkstų ir širdies. Griežto recepto nėra, svarbiausia - stiprus, tirštas sultinys.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Čiuvašų šurpa receptas Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite subproduktus. Nulupkite česnaką ir supjaustykite griežinėliais. Žoleles nuplaukite, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir susmulkinkite.

Žingsnis 2

Čiuvašų šurpa receptas Žingsnis 2
Paruoškite sultinį. Į didelį puodą sudėkite jautieną ir širdį, supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sultinį nusunkite.

Žingsnis 3

Čiuvašų šurpa receptas Žingsnis 3
Toliau virkite sultinį. Pripilkite puodą šviežio vandens ir toliau virkite apie 60 minučių. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos sudėkite kiaulienos kepenis ir plaučius. Pagardinkite druska ir įberkite pipirų grūdelių. Pasibaigus virimo laikui išimkite mėsą ir subproduktus, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį palikite.

Žingsnis 4

Čiuvašų šurpa receptas Žingsnis 4
Baigkite virti sriubą. Grįžkite sultinį į puodą ir užvirkite. Kai užvirs, sudėkite česnaką, perlines kruopas ir lauro lapą. Virkite, kol suminkštės, apie 30 minučių. Likus minutei iki virimo pabaigos sudėkite smulkintus subproduktus ir mėsą, išimkite lauro lapą.

Žingsnis 5

Čiuvašų šurpa receptas Žingsnis 5
Pabarstykite čuvašiško stiliaus šurpę smulkintomis žolelėmis ir patiekite giliose molinėse lėkštėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos