Publikavimo data: 2024-05-20
Cukinija, įdaryta kalakutiena
Cukinija yra labai sveikas produktas. Jos minkštime yra maistinių skaidulų, kurios padeda pasisotinti ir išvengti persivalgymo, taip pat daug vitaminų ir mineralų. Be to, cukinijos yra labai skanios! Ypač jei jas įdarytumėte mėsa, kurios skonį jos puikiai papildo. Galite naudoti beveik bet kokią maltą mėsą. Šiame recepte pasirinkta kalakutiena - orkaitėje keptos cukinijos su kalakutiena gaunasi labai minkštos ir sultingos, bet visai neriebios.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau, šaukštu išimkite sėklas. Svogūną smulkiai supjaustykite, pomidorus supjaustykite dideliais apskritimais. Tada sumaišykite faršą su smulkintais svogūnais, įberkite druskos ir pipirų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite cukinijas kepimui. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, prieš tai ją iškloję folija arba pergamentu. Išdėliokite cukinijų laivelius, pripildykite juos maltos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų ir galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Iškepkite cukinijas. Pašaukite cukinijas į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių, kol susidarys sūrio plutelė.
Kategorijos