Publikavimo data: 2024-06-08
Cukinija su aromatinga vištienos malta mėsa
Labai vasariškas užkandis, kuriam nereikia nieko kito, išskyrus šviežias, sultingas daržoves. Cukinijos gaunamos labai įdomios, sodraus ir ryškaus skonio, nes kepimo metu į jas dedama kvapiųjų krapų, raudonėlių pipirų ir hopli-suneli. Patariu nepamiršti prieskonių, juos galite pakeisti savo mėgstamais, tačiau šiame recepte jie yra svarbūs.
Žingsnis 1
Išimkite vištienos filė, nupjaukite riebalų sluoksnius ir supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais. Supjaustytą filė sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki maltos mėsos. Jei neturite virtuvinio kombaino, vištienos filė sumalkite per įprastą mėsmalę.
Žingsnis 2
Perkelkite maltą mėsą iš virtuvinio kombaino į dubenį, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Iš krapų pašalinkite kietus kotelius ir krapus smulkiai sukapokite. Nulupkite česnako skiltelę ir susmulkinkite ją per česnakų presą. Sudėkite šiuos ingredientus į dubenį su malta mėsa. Dabar sudėkite "Hopli-suneli" ir viską gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų tarpusavyje, turėtumėte gauti vientisą masę.
Žingsnis 3
Cukiniją supjaustykite maždaug 0,5-0,7 cm storio apskritimais.
Žingsnis 4
Elektrinį grilį padėkite ant darbinio paviršiaus ir įjunkite, kad įkaistų. Karštį reguliuokite patys, nes visų elektrinių grilių galingumas yra skirtingas ir jie kepa skirtingai. Kai tik grilio paviršius įkaista, sudėkite cukinijų apskritimus ant grilio paviršiaus, uždarykite ir kepkite, kol atsiras ryškių, gražių grilio juostelių.
Žingsnis 5
Sudėkite paruoštas cukinijas į kepimo indą ir paskleiskite ant jų aromatingą vištienos faršą. Patogiausia tai padaryti paėmus į rankas nedidelę porciją faršo, susukti ją į nedidelį rutuliuką, uždėti ant cukinijos apskritimo ir šiek tiek prispausti, neperžengiant pačios cukinijos ribų. Tokiu būdu ant visų cukinijų uždėkite visą kiekį faršo.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir į įkaitintą orkaitę dėkite paruoštas cukinijas su malta mėsa. Kepkite nuo 12 iki 20 minučių, priklausomai nuo to, koks sultingas turi būti patiekalas. Kai cukinijos bus paruoštos, perkelkite jas į lėkštę.
Kategorijos