Publikavimo data: 2024-05-20
Cukinijos, įdarytos grybais
Tie, kurie rūpinasi savo sveikata, į savo mitybą turi įtraukti daugiau daržovių ir žalumynų. Viena iš tokių naudingų daržovių yra dažniausia cukinija. Cukinijas organizmas puikiai virškina, todėl ne veltui trinta cukinija yra vienas iš pirmųjų "suaugusiųjų" patiekalų, kai kūdikiams pristatomas papildomas maistas. O skanių užkandžių, kuriuos galima pasigaminti iš cukinijų, ir nesuskaičiuosi. Cukinija, įdaryta grybais, patiks ir geros mitybos šalininkams, ir gurmanams.
Žingsnis 1
Apkepkite cukinijas. Sudėkite cukinijų žiedus į gilų dubenį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir 0,5 šaukštelio sausų prieskonių. Į plokščią lėkštę įberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų ir apvoliokite juose cukinijų žiedus iš abiejų pusių. Į keptuvę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į švarią keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir grybus, išmaišykite ir kepkite 7-10 minučių, dažnai pamaišydami. Tada į svogūnus ir grybus sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir 0,5 šaukštelio druskos. Išmaišykite faršą ir kepkite, kol grybai visiškai iškeps, dar apie 10 minučių. Leiskite įdarui atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į gilų dubenį sudėkite sūrį, supilkite grietinę ir 1 valgomąjį šaukštą miltų. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškepkite cukinijas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Šiek tiek augaliniu aliejumi patepkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos cukinijų žiedus. Visus žiedus aptepkite grybų įdaru ir užpilkite sūrio ir grietinės padažu. Dėkite cukinijas į orkaitę 20-25 minutėms.
Kategorijos