Publikavimo data: 2024-04-01
Cukinijos su baklažanais žiemai
Cukinijos su baklažanais - sultingas žiemos užkandis, tinkantis kasdienei mitybai. Šis sotus daržovių patiekalas ilgai išlaiko savo skonį ir sveikąsias savybes, todėl jį galima patiekti kaip šaltą užkandį arba kaip karštą priedą prie garnyrų, mėsos ir žuvies. Šį užkandį galima greitai paruošti, jis džiugina savo skoniu visą žiemą ir puikiai dera bei papildo pagrindinius karštuosius patiekalus ant jūsų stalo.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir palikite 15-20 minučių pastovėti, tada nuplaukite šaltu vandeniu. Tai padės atsikratyti natūralaus kartumo.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir palikite troškintis ant silpnos ugnies su trupučiu augalinio aliejaus. Į cukinijas sudėkite nusausintus ir nuplautus baklažanus, išmaišykite ir palikite troškintis po dangčiu.
Žingsnis 3
Svogūnus susmulkinkite, morkas susmulkinkite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Daržoves lengvai apkepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 4
Cukinijas ir baklažanus pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, įberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, kad būtų sultingesnės. Kruopščiai išmaišykite ir toliau troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 5
Į cukinijas ir baklažanus sudėkite virtą svogūnų ir morkų mišinį. Gerai išmaišykite ir palikite troškintis dar 3-5 minutes.
Žingsnis 6
Į paruoštą užkandį įpilkite acto, gerai išmaišykite ir supilstykite į stiklainius, uždenkite dangteliais. Palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Kategorijos