Publikavimo data: 2024-03-31
Cukinijos su žolelėmis žiemai
Cukinija su žolelėmis yra nepaprastai aromatinga ir sultinga. Cukinija dėl gana neutralaus skonio lengvai derinama su kitais produktais. Jos lengvai virškinamos ir retai sukelia alergines reakcijas. Marinuotos cukinijos papuoš bet kokį stalą ir papildys pažįstamus patiekalus.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Tam padėkite juos ant vielinio stovo į iki 100 °C įkaitintą orkaitę. Laikykite 10 minučių.
Žingsnis 2
Cukinijas supjaustykite mažais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką susmulkinkite, kaip norite.
Žingsnis 3
Marinatui paruošti pripilkite į puodą litrą vandens. Į puodą įberkite druskos, cukraus, pipirų ir lauro lapų. Virkite 2 minutes.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite cukinijas, česnakus ir krapus ir gerai išmaišykite. Uždenkite salotas maistine plėvele ir palikite šaldytuve 12 valandų. Tada pripildykite stiklainį salotų, užpilkite marinatu ir suvyniokite. Suvyniokite stiklainį į antklodę. Apvertę padėkite jį nuo saulės apsaugotoje vietoje. Taip laikykite dvidešimt keturias valandas. Po to cukinijas galite sudėti į sandėlį.
Kategorijos