Publikavimo data: 2024-03-28
Pikantiškos cukinijų salotos žiemai
Cukinijų salotos su paprikomis, aitriosiomis paprikomis ir česnakais - tai puikus būdas paruošti cukinijas derliaus sezono metu. Patiekalo aštrumą galite reguliuoti įdėdami daugiau arba mažiau aitriosios paprikos. Užkandis tinka su mėsa ir virtomis bulvėmis. Pagal šį receptą pagaminsite apie tris pusės litro talpos stiklainius salotų. Jei norite pagaminti daugiau, tiesiog proporcingai padidinkite ingredientų kiekį.
Žingsnis 1
Cukiniją ir papriką supjaustykite 1,5-2 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedais, o česnaką susmulkinkite česnakų spaudikliu arba susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 3
Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite cukinijas. Kepkite cukinijas ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į puodą sudėkite paprikas ir maišydami kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Į puodą suberkite česnaką, aitriąją papriką, druską ir cukrų. Viską sumaišykite, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 15 minučių. Pačioje pabaigoje, likus 1 minutei iki daržovių virimo pabaigos, įpilkite acto.
Žingsnis 6
Sterilizuokite stiklainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali sutrūkinėti arba išsilydyti.
Žingsnis 7
Išpilstykite cukinijų salotas į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode ar rankšluosčiu. Palikite suktinukus visiškai atvėsti apie 24 valandas, o tada padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.
Kategorijos