Publikavimo data: 2024-04-01
Cukinijos žiemai
Cukinija stiklainyje - traškus užkandis visiems metų laikams. Cukinijų užkandis užims garbingą vietą tarp marinuotų agurkų ir marinuotų grybų. Paprastas ir sodrus marinatas su sultingais cukinijų žiedais - šis derinys tiks pietų stalui arba vakarienei po bet kokiais karštais patiekalais. Lengvai paruošiama ir mažai kaloringa užkandėlė savo skonį ir naudingąsias savybes konservuotame maiste išlaikys ištisus metus.
Žingsnis 1
Nuplautas cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais. Jei reikia, pašalinkite pernokusių ar senų cukinijų odelę.
Žingsnis 2
Į sterilizuotų stiklainių dugną sudėkite šviežias žoleles, tada išdėliokite griežinėliais supjaustytas cukinijas. Cukinijas užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo cukinijų ir padėkite ant silpnos ugnies. Į vandenį suberkite cukrų, druską, pipirų žirnelius ir lauro lapą. Užvirinkite sūrymą, supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Į cukinijas sudėkite nuluptus česnakus ir užpilkite sūrymu. Suvyniokite, uždenkite stiklainius ir palikite juos kambario temperatūroje 24 valandas. Kitą dieną užkandą galite padėti saugoti į rūsį arba šaltą duobę.
Kategorijos