Publikavimo data: 2024-03-31
Cukinijos žiemai "Pirštų laižymas"
Cukinijos yra sezoninė daržovė, kuri visą vasarą gausiai auga lysvėse. Pagrindinė kiekvieno daržininko užduotis - apdoroti ir išsaugoti cukinijų derlių iki žiemos šalčių. Neįprasta iš šios daržovės gaminti cukinijas: cukinijos šaldomos, marinuojamos, jų pagrindu ruošiami ikrai ir salotos. Šiandien siūlome gaminti cukinijas, marinuotas acto sūryme. Pagal šį receptą paruoštos cukinijos išlieka sultingos ir traškios net ir praėjus keliems mėnesiams po sukimo.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką nuo žievelės. Dideles skilteles perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 2
Cukinijas supjaustykite maždaug 5 mm skersmens apskritimais.
Žingsnis 3
Kai daržovės bus supjaustytos, pradėkite ruošti sūrymą. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite actą, lauro lapus ir žirnelius, užvirinkite puodo turinį. Kai sūrymas užvirs, į puodą suberkite cukrų ir druską ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 4
Į stiklainį sudėkite krapų šakeles, česnakus ir cukinijų griežinėlius. Cukinijas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti 20 minučių.
Žingsnis 5
Nusausinkite stiklainį ir užpilkite cukinijas karštu sūrymu. Uždenkite stiklainį steriliu dangteliu.
Žingsnis 6
Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, uždenkite šiltu rankšluosčiu ir palikite taip, kol visiškai atvės. Kai stiklainio turinys atvės, padėkite stiklainį tamsioje vietoje. Cukinijos bus paruoštos naudoti po dviejų savaičių.
Kategorijos