Publikavimo data: 2024-05-25
Cukinijų aioli
Dažniausiai ajika suprantamas kaip aštrus padažas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra raudonieji pipirai. Gaminant ajika, jie džiovinami saulėje, išvalomi nuo sėklų ir gyslų, kad sumažėtų aštrumas. Cukinijų ajika yra alternatyva ikrams, kurie ruošiami žiemai. Į aštrius ajika prieskonius pridėjus cukinijos, užkandis tampa švelnus ir ne toks deginantis. Cukinijų tėvynė yra Meksika, tačiau vietiniai gyventojai valgydavo tik šios daržovės sėklas.
Žingsnis 1
Paruoškite cukinijas. Supjaustytas cukinijas pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Užgesinkite adžiką. Į puodą supilkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite cukinijas, įberkite druskos, cukraus ir maltų raudonųjų pipirų. Palikite troškintis, retkarčiais pamaišydami. Praėjus 30 minučių nuo troškinimo pradžios, sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 30 minučių. Tada į masę įpilkite acto ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paskirstykite užkandį į stiklainius. Karštą masę išpilstykite į sterilius stiklainius, iš karto uždarykite, apverskite aukštyn kojomis ir suvyniokite į ką nors šilto. Palikite 24 valandoms. Praėjus 24 valandoms, šiltus stiklainius padėkite laikyti kambario temperatūroje.
Kategorijos