Publikavimo data: 2025-08-17
Cukinijų blyneliai ant pieno
Pirmą kartą cukinijos Rusijoje pasirodė XIX a., jos buvo atvežtos iš Graikijos ir Turkijos. Iš pradžių cukinijos buvo auginamos kaip dekoratyviniai augalai dėl gražių spalvų, tačiau vėliau Europos virtuvė pastebėjo malonų cukinijų skonį ir pradėjo jas naudoti patiekaluose.
Žingsnis 1
Nulupkite cukinijos odelę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žaliąjį svogūną ir krapus nuplaukite po vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, nespauskite iš jos sulčių, sudėkite į gilų dubenį. Pagardinkite pipirais, įberkite druskos ir cukraus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite smulkintus krapus ir žaliuosius svogūnus, tarkuotą sūrį, supilkite pieną, persijotus miltus ir krakmolą. Gerai išmaišykite plakikliu, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 4
Tešla neturi būti tiršta; jei ji bus tiršta, blyneliai bus stori ir sulankstyti gali sulūžti. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Užberkite tešlos ir nedidelėmis porcijomis (maždaug trimis šaukštais) pilkite į keptuvę, suformuodami ploną blynelį. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos