Publikavimo data: 2024-05-26
Cukinijų ikrai žiemai su morkomis
Cukinijų ikrai - puiki idėja "perdirbti" pernokusias cukinijas. Ikrai gali būti įvairios išvaizdos. Supjaustyti cukinijų ikrai su daržovių gabalėliais puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos. Susmulkinti per mėsmalę arba blenderį - tiks su duona. Jei cukinija receptui tinka bet kokia, net pernokusi, tai morkos turėtų būti vidutinio dydžio, ryškiai oranžinės spalvos. Kuo ryškesnė spalva, tuo daugiau naudingų vitaminų. Daržovės paviršius turi būti lygus, be pažeidimų ar įtrūkimų.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Sudėkite daržoves po vieną į mėsmalę arba virtuvinį kombainą, tada viską sumaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Į supjaustytas daržoves sudėkite pomidorų pastą, supilkite saulėgrąžų aliejų, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite daržovių mišinį, kol taps vientisas.
Žingsnis 3
Išvirkite cukinijų mišinį. Įkaitinkite gilią keptuvę arba multicookerį ir sudėkite daržoves. Patiekalą troškinkite patogiu režimu arba ant mažos ugnies keptuvėje. Po 5-10 minučių supilkite karštą vandenį ir troškinkite, kol taps norimo tirštumo, apie 40-60 minučių.
Žingsnis 4
Supilkite ikrus į stiklainį. Karštus ikrus supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius iki pat krašto, nes vėliau ikrai šiek tiek nusės. Uždenkite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, padėkite po šilta antklode ir palikite 8-10 valandų, kad atvėstų. Po to stiklainį padėkite į tamsią, vėsią vietą ir laikykite. Maždaug po 14 dienų cukinijų ikrai bus paruošti.
Kategorijos