Cukinijų ikrai žiemai su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Cukinijų ikrai žiemai su morkomis

Cukinijų ikrai - puiki idėja "perdirbti" pernokusias cukinijas. Ikrai gali būti įvairios išvaizdos. Supjaustyti cukinijų ikrai su daržovių gabalėliais puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos. Susmulkinti per mėsmalę arba blenderį - tiks su duona. Jei cukinija receptui tinka bet kokia, net pernokusi, tai morkos turėtų būti vidutinio dydžio, ryškiai oranžinės spalvos. Kuo ryškesnė spalva, tuo daugiau naudingų vitaminų. Daržovės paviršius turi būti lygus, be pažeidimų ar įtrūkimų.
Gaminimo laikas
20180 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
68 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų ikrai žiemai su morkomis Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Sudėkite daržoves po vieną į mėsmalę arba virtuvinį kombainą, tada viską sumaišykite.

Žingsnis 2

Cukinijų ikrai žiemai su morkomis Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Į supjaustytas daržoves sudėkite pomidorų pastą, supilkite saulėgrąžų aliejų, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite daržovių mišinį, kol taps vientisas.

Žingsnis 3

Cukinijų ikrai žiemai su morkomis Žingsnis 3
Išvirkite cukinijų mišinį. Įkaitinkite gilią keptuvę arba multicookerį ir sudėkite daržoves. Patiekalą troškinkite patogiu režimu arba ant mažos ugnies keptuvėje. Po 5-10 minučių supilkite karštą vandenį ir troškinkite, kol taps norimo tirštumo, apie 40-60 minučių.

Žingsnis 4

Cukinijų ikrai žiemai su morkomis Žingsnis 4
Supilkite ikrus į stiklainį. Karštus ikrus supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius iki pat krašto, nes vėliau ikrai šiek tiek nusės. Uždenkite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, padėkite po šilta antklode ir palikite 8-10 valandų, kad atvėstų. Po to stiklainį padėkite į tamsią, vėsią vietą ir laikykite. Maždaug po 14 dienų cukinijų ikrai bus paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos