Publikavimo data: 2025-08-18
Cukinijų kreminė sriuba
Šis vasariškos sriubos variantas puikiai tinka per karščius, tačiau ją galite virti ir šaltuoju metų laiku. Lengva ir soti daržovių sriuba.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus keptuvėje arba gilioje keptuvėje.
Žingsnis 2
Cukiniją ir bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite. Sudėkite daržoves prie svogūnų ir česnakų. Įpilkite vandens, kad daržovės būtų visiškai apsemtos. Pasūdykite, įdėkite pipirų žirnelius ir lauro lapą. Troškinkite, kol visiškai išvirs. Įpilkite daugiau vandens, jei jo yra mažiau.
Žingsnis 3
Kai daržovės bus paruoštos (jos atrodys kaip tiršta sriuba ar skystas troškinys), keliais etapais susmulkinkite jas blenderiu, kol jos taps vientisa tyrele.
Žingsnis 4
Grietinėlę pašildykite puode, tačiau neužvirinkite. Supilkite daržovių tyrę. Išmaišykite. Jei mišinys per tirštas, galite įpilti daugiau grietinėlės arba vandens iki norimos konsistencijos. Pastatykite puodą ant viryklės ir kaitinkite sriubą jos neužvirindami. Išmaišykite.
Kategorijos