Publikavimo data: 2024-04-14
Cukinijų lazanija
Cukinijų lazanija - sveikesnė klasikinio itališko patiekalo versija. Recepte nenaudojama tešla ir bešamelio padažas. Pagrindinės cukinijų lazanijos sudedamosios dalys yra malta jautiena, cukinija ir grietinėlė. Produktai išdėstomi sluoksniais ir kepami orkaitėje. Geriau ruošti naminę maltą jautieną, kad būtumėte tikri dėl jos sudėties, šviežumo ir kokybės.
Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos pagrindą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, apkepkite faršą ir svogūną. Į formą sudėkite pusę cukinijos, ant viršaus uždėkite pusę maltos mėsos. Ant maltos mėsos sluoksniuokite pomidorų griežinėlius. Sluoksnius kartokite ta pačia seka, kol baigsis maisto produktai.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius, sumaišykite su grietinėle, druska ir pipirais. Padažą supilkite ant lazanijos. Ant viršaus pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu. Kepkite lazaniją iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos