Publikavimo data: 2024-04-05
Cukinijų suktinukas su sūriu
Cukinijų suktinukas su sūriu - tai pikantiškas ir aromatingas užkandis su česnaku. Gruzijos virtuvėje gausu ne tik gardžių mėsos, bet ir daržovių patiekalų. Pagal receptą cukinijų suktinukas su sūriu gaminamas trimis etapais: kepamos cukinijos, ruošiamas įdaras ir suvyniojamas suktinukas. Cukinijų suktinukas su sūriu gali būti laikomas vasaros patiekalu. Sezono daržovių gausa leidžia stalą papuošti originaliais patiekalais. Cukinijų suktinukas patiekiamas atšaldytas.
Žingsnis 1
Paruoškite ritinio pagrindą. Smulkiai sutarkuokite cukiniją, pagardinkite druska ir išspauskite sultis. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinio trynį suplakite su druska ir prieskoniais. Sudėkite mišinį į cukiniją ir išmaišykite. Išplakite baltymus iki standžių viršūnių. Pusę išplaktų baltymų supilkite į duonos masę. Švelniai išmaišykite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į cukinijų masę. Įpilkite kitą pusę baltymų ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Paskleiskite tešlą ir kepkite 20 minučių 180 ˚C temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai sutarkuokite sūrį. Paruoštą vyniotinio pagrindą aptepkite grietine ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Suvyniokite vyniotinį atskirdami karštą tešlą nuo pergamentinio popieriaus. Leiskite atvėsti, tada 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos