Publikavimo data: 2025-08-19
Cukinijų troškinys pomidorų ir grietinės padaže
Ragu - tai prancūziškas patiekalas, gaminamas iš mažų gabalėlių troškintos mėsos, paukštienos ir daržovių. Ragu įdaras gali būti įvairus, siūlome gaminti daržovių versiją su pikantišku pomidorų ir grietinės padažu. Troškinys turi labai mažai kalorijų, todėl patiekalas yra beveik dietinis. Taip pat troškintos daržovės naudingos mūsų organizmui, jose yra daug naudingų vitaminų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, o kitas daržoves supjaustykite mažais kubeliais. Jei cukinija turi kietą žievelę, nulupkite ją.
Žingsnis 2
Įdėkite keptuvę ant ugnies, įpilkite truputį aliejaus ir, kai jis įkais, sudėkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkų kubelius ir troškinkite maišydami 5-7 minutes. Tada sudėkite cukiniją ir troškinkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Tada sudėkite pipirus ir pomidorus, troškinkite 7-10 minučių. Tada sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tada sudėkite grietinę ir maišydami kepkite dar 3-5 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką ir įmaišykite į troškinį. Užteks 2-3 skiltelių.
Žingsnis 5
Pasūdykite, papipirinkite ir, jei reikia, įberkite cukraus. Troškinkite, kol išvirs. Išvirus smulkiai supjaustykite šviežias žoleles ir įmaišykite į troškinį.
Kategorijos