Publikavimo data: 2025-08-17
Cukinijų troškinys su vištiena
Ragu yra tradicinis prancūziškas patiekalas. Jis gaminamas iš daržovių, mėsos, paukštienos ar grybų, čia viską riboja tik vaizduotė. Pats ragu gaunamas troškinant, todėl visi ingredientai būna maksimaliai sultingi ir aromatingi. Patiekalas taip pat labai naudingas, mūsų recepte troškinys iš karto gaminamas su vištiena. Tai sotūs ir skanūs pietūs ar vakarienė visai šeimai. Be to, troškinys gerai atrodys ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, o kitas daržoves supjaustykite mažais kubeliais. Jei cukinija turi kietą žievelę, nulupkite ją.
Žingsnis 2
Įdėkite keptuvę ant ugnies, įpilkite truputį aliejaus ir, kai jis įkais, sudėkite svogūnus. Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkų kubelius ir maišydami kepkite 5 minutes. Tada sudėkite cukiniją ir troškinkite dar 5 min.
Žingsnis 3
Tada sudėkite pipirus ir pomidorus, troškinkite 10 minučių. Tada sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite ir sudėkite grietinę, maišydami troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Vištieną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir troškinkite, kol iškeps.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į troškinį. Užteks 3 skiltelių česnako. Tada sudėkite virtą vištieną ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite, kol paruošite. Išvirus smulkiai supjaustykite šviežias žoleles ir įmaišykite į troškinį.
Kategorijos