Publikavimo data: 2025-08-20
Daržovių kotletai su morkomis
Daržovių morkų kotletai - tai patiekalas, kuris puikiai tiks vaikų valgiaraščiui, nes patiekalo sudėtyje yra morkų, pieno, manų kruopų, sviesto, kiaušinių, džiūvėsėlių, avokadų aliejaus, cukraus ir druskos pagal skonį. Dėl tokio ingredientų derinio kotletai bus ne tik skanūs ir sveiki, bet ir purūs bei sultingi.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite morkas, sutarkuokite jas smulkia tarka. Tarkuotą masę sudėkite į storadugnį puodą ir užpilkite pienu. Taip pat į puodą įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, sviesto. Morkas su pienu troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Į morkų mišinį supilkite manų kruopas, išmaišykite ir troškinkite dar 7 minutes. Tada mišinį atvėsinkite, įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš morkų masės padarykite kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir dėkite į aliejumi pateptą keptuvę, kepkite po 10 minučių iš abiejų pusių. Daržovių morkų kotletai paruošti, patiekite.
Kategorijos