Publikavimo data: 2024-04-14
Daržovių lazanija
Daržovių lazanija yra klasikinio itališko patiekalo variantas be maltos mėsos. Vietoj jos naudojama cukinija, todėl lazanija su daržovėmis yra labai sveika ir maistinga. Bešamelio padažą galima pasigaminti patiems arba nusipirkti paruoštą parduotuvėje. Taip pat atkreipkite dėmesį, ar reikia virti nusipirktus lazanijos lakštus - ant kai kurių pakuočių pateikiama papildoma informacija.
Žingsnis 1
Pradėkite virti daržoves. Į įkaitintą keptuvę suberkite cukinijas ir kepkite 5 minutes. Sudėkite svogūną ir papriką, daržoves kepkite dar apie 7 minutes. Galiausiai sudėkite pomidorus ir troškinkite daržoves dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite 2 tešlos lakštus. Paskleiskite dalį troškintų daržovių ir aptepkite bešamelio padažu. Sluoksniuokite sluoksnius tokia tvarka, kol paskutinis sluoksnis bus tešla su bešamelio padažu. Dėkite lazaniją į orkaitę ir kepkite 30 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos