Publikavimo data: 2024-06-15
Daržovių lazanija su cukinijomis ir baklažanais
Neįprasta populiaraus itališko patiekalo variacija. Klasikinius miltinius lazanijos lakštus čia pakeičia ploni daržovių griežinėliai. Paruoštas patiekalas yra sveikesnis ir mažiau kaloringas nei tradicinis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į puodą su alyvuogių aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol česnakai taps auksiniai. Sudėkite konservuotus pomidorus, džiovintas žoleles, druskos ir cukraus pagal skonį. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Jei norite, į padažą įmaišykite 1/4 fetos sūrio.
Žingsnis 2
Cukiniją ir baklažaną išilgai supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Nedidelį kepimo indą plonu sluoksniu patepkite pomidorų padažu. Tada uždėkite cukinijų griežinėlius, ant viršaus uždėkite kelias šoninės juosteles, tada ant paviršiaus sutrupinkite parmezano sūrį, tada baklažanų sluoksnį ir vėl pomidorų padažą, šoninę ir parmezano sūrį. Taip kartokite, kol visos daržovės bus paruoštos. Paskutinis sluoksnis turėtų būti pomidorų padažas.
Žingsnis 4
Pabarstykite lazaniją tarkuotu sūriu ir 20 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę 2000 °C temperatūros konvekciniu režimu. Tada sumažinkite kaitrą iki 160 °C ir kepkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos