Publikavimo data: 2024-03-27
Daržovių mišrainė
Solyanka - tai karštas patiekalas iš kopūstų su grybais, bulvėmis, mėsa, paukštiena ir net žuvimi. Pavyzdžiui, 1822 m. žodyne soljankos apibrėžimas skamba taip: "Soljanka, postožė, Selianka - patiekalas, pagardintas raugintais kopūstais, žuvimi ir jautiena, kumpiu, actu ir pipirais." Daržovių soljanka yra sotus antrasis patiekalas, kuris puikiai tinka pasninkaujant.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Iš paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kelias minutes ant didelės ugnies pakepinkite kopūstus. Tada sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 5
Į kopūstus sudėkite paprikas, morkas ir svogūnus.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Grybus ir česnaką pakepinkite atskiroje keptuvėje.
Žingsnis 7
Į likusias daržoves sudėkite grybus. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite 10-15 minučių uždengę dangčiu.
Žingsnis 8
Nuimkite dangtį, supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar kelias minutes.
Žingsnis 9
Daržovių mišrainę patiekite papuoštą žalumynais.
Kategorijos