Publikavimo data: 2025-08-16
Daržovių salotos su avokadu ir feta
Pagrindiniai šių salotų ingredientai yra avokadas ir feta. Fetos sūris mėgstamas dėl subtilaus skonio ir vientisos tekstūros. Išoriškai jis panašus į fetos sūrį, tačiau nuo jo skiriasi gana tankia konsistencija. Jį lengva pjaustyti, jis beveik netrupėja ir gerai išlaiko formą. Sūryje yra daug kalcio, stiprina kaulinį audinį, dantis, nagus. Jo vitaminų ir mineralų kompleksas teigiamai veikia visą organizmą. Graikiškas jogurtas idealiai tinka padažams.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Jogurtą sumaišykite su medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir žievele. Mišinį gerai suplakite šakute. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Salotas suplėšykite stambiais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges - žiedais, avokadą ir fetą - maždaug 2-3 cm ilgio plokštelėmis. Riešutus stambiai susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Pirmiausia į salotinę sudėkite lapus, ant jų - pomidorus, avokadą, fetą ir alyvuoges. Užpilkite padažo ir pabarstykite riešutais.
Kategorijos