Daržovių salotos su avokadu ir feta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Daržovių salotos su avokadu ir feta

Pagrindiniai šių salotų ingredientai yra avokadas ir feta. Fetos sūris mėgstamas dėl subtilaus skonio ir vientisos tekstūros. Išoriškai jis panašus į fetos sūrį, tačiau nuo jo skiriasi gana tankia konsistencija. Jį lengva pjaustyti, jis beveik netrupėja ir gerai išlaiko formą. Sūryje yra daug kalcio, stiprina kaulinį audinį, dantis, nagus. Jo vitaminų ir mineralų kompleksas teigiamai veikia visą organizmą. Graikiškas jogurtas idealiai tinka padažams.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Daržovių salotos su avokadu ir feta Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Jogurtą sumaišykite su medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir žievele. Mišinį gerai suplakite šakute. Pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 2

Daržovių salotos su avokadu ir feta Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Salotas suplėšykite stambiais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges - žiedais, avokadą ir fetą - maždaug 2-3 cm ilgio plokštelėmis. Riešutus stambiai susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 3

Daržovių salotos su avokadu ir feta Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Pirmiausia į salotinę sudėkite lapus, ant jų - pomidorus, avokadą, fetą ir alyvuoges. Užpilkite padažo ir pabarstykite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos