Publikavimo data: 2024-06-16
Daržovių salotos su kvinoja ir avokadais
Daržovių salotos su kvinoja ir avokadais yra sotus, neįtikėtinai sveikas ir labai skanus patiekalas. Kvinoja yra labai malonaus skonio, be to, šiuose grūduose yra visų nepakeičiamų aminorūgščių, gausu mikroelementų ir vitaminų. Avokade gausu antioksidantų, jis gerina medžiagų apykaitą, prisotina organizmą reikalingais riebalais ir baltymais. Salotas galima papildyti pagal savo skonį: agurku, kalendros žalumynais, česnaku arba garstyčių, medaus ir sojų padažo padažu. Šias salotas galima patiekti vėlyvai vakarienei arba kaip užkandį pietums.
Žingsnis 1
Į verdantį vandenį supilkite kvinoją (santykiu 1:4), įberkite nedidelį žiupsnelį druskos. Vėl užvirinkite vandenį. Virkite kvinoją 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Per šį laiką vanduo turėtų išvirti. Tada nuimkite kinoją nuo ugnies ir palikite ją 10-15 minučių brinkti po dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoštas avokadų puseles supjaustykite nedideliais griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad avokadas nepatamsėtų. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite salotų lapus, vyšnių puseles, avokado skilteles ir virtas kvinojos kruopas. Salotų padažui lengvai suplakite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių su alyvuogių aliejumi. Supilkite padažą į salotas ir viską sumaišykite, tada pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos