Publikavimo data: 2024-06-09
Daržovių salotos su vištienos krūtinėle ir sojų medaus padažu
Šiltos salotos su vištiena yra švelnus ir traškus patiekalas. Senovėje šis patiekalas dėl savo savitumo ir subtilumo buvo vadinamas mėnesiena. Vietoj vištienos recepte buvo putpelių mėsa, nes tada ši mėsa buvo laikoma sveika organizmui ir augimui. Patiekalas pasižymi sodriu ir aštriu skoniu. Ryškus daržovių skonis kartu su mėsos gabalėliais atskleidžia visą šio patiekalo šedevrą.
Žingsnis 1
Paimkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Tada ją pasūdykite ir papipirinkite. Tada užpilkite sojų padažu ir palikite marinuotis 10-20 minučių.
Žingsnis 2
Įdėkite keptuvę ant ugnies, supilkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite marinuotos vištienos krūtinėlės gabaliukus. Alyvuogių aliejų sumaišykite su sojų padažu. Tada įpilkite balzaminio acto ir medaus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje apkepkite paprikas. Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Tada ant apkeptų paprikų sudėkite pomidorų griežinėlius, o ant jų - vištienos gabalėlius. Tada užpilkite padažu.
Kategorijos